Productinformatie en producteigenschappen van afdrukken op aluminium en hout.

Onder de noemer FOTO AFDRUKKEN OP ALUMINIUM worden diverse, onderling sterk afwijkende producten verkocht. Wat zijn de verschillen? (voor uitgebreide info zie onze blog)

Globaal valt er een drietal technieken en daarmee ook een drietal verschillende producten te onderscheiden. De verschillen in kwaliteit tussen de verschillende technieken en de gebruikte media zijn aanzienlijk. De betreffende technieken zijn gemakkelijk te onderscheiden op basis van de toegepaste aluminium panelen. Voor afdrukken op aluminium worden met name de volgende twee plaatmaterialen gebruikt:

  1. Een aluminium paneel dat daadwerkelijk voor 100% uit aluminium bestaat. Deze panelen worden gesublimeerd. Sublimeren is de techniek  die AfdrukkenOpAluminium.nl toepast. De inkt wordt ingebracht in het materiaal.
  2. Dibond aluminium is een sandwichplaat bestaande uit een zwarte polyethyleen kern met aan beide zijden een uiterst dun laagje aluminium.  Dibond aluminium is aanzienlijk goedkoper en heeft ook andere producteigenschappen. Deze panelen worden bedrukt met UV-inkten waarbij de inkt wordt opgebracht. Daarnaast worden deze panelen gebruikt om afdrukken op papier op te verlijmen om deze een strakkere look te geven.

Het is lang niet altijd even duidelijk welke techniek en welk materiaal onder ‘afdrukken op aluminium’ wordt verstaan op de verschillende websites.

Wat is Sublimeren?

Sublimatie is de techniek waarbij onder zeer hoge druk in combinatie met verhitting de inkten in een polyester coating wordt ingebracht. Sublimatie betekent letterlijk een faseovergang van een stof uit de vaste fase naar een gasvormige fase. Bij het bedrukken van de aluminium panelen worden sublimatie inkten gebruikt die vervolgens door verhitting een gasvormige toestand aannemen. In deze toestand kan de inkt onder zeer hoge druk indringen in de coating op de aluminium panelen. Na het sublimeren van het paneel neemt de inkt weer een vast toestand aan en is de sublimatie inkt ingebracht in de coating op het aluminium paneel. De inkt ligt dus niet op het paneel maar wordt door deze techniek ingebracht in het paneel. Met dito voordelen. Het resultaat is een eyecatcher die gallery- / museumwaardig is. We gebruiken daartoe de beste panelen die op de markt verkrijgbaar zijn. De gebruikte panelen elders zijn lang niet altijd van Chromaluxe maar vaak van Chinese makelij.

Chromaluxe Logo

 

De sublimatietechniek die AfdrukkenOpAluminium.nl toepast heeft vele voordelen?

Bij sublimeren worden door verhitting en onder hoge druk speciale inkten ingebracht in het materiaal. De vele voordelen van deze techniek op een rijtje
✔ sublimeren geeft de hoogst mogelijke kwaliteit qua scherpte, kleurintensiteit, helderheid, duurzaamheid. Door geen enkele andere techniek op welk medium dan ook te evenaren
✔ briljante kleuren
✔ uitermate UV-bestendig
✔ waterbestendig: geschikt voor zowel binnengebruik alsook buitengebruik
✔ krasbestendig
✔ vuurbestendig
✔ uiterst eenvoudig te reinigen
✔ licht van gewicht

 

Welk ophangsysteem wordt gratis meegeleverd met de sublimatie aluminium panelen?

Het gemonteerde ophangsysteem van de aluminium panelen is afhankelijk van de paneelgrootte. Het kleinste formaat 15x10cm wordt zonder ophangsysteem geleverd. De formaten (t/m 30cm x 40cm) worden geleverd inclusief een spiegel ophangsysteem inclusief 4 siliconen afstandhouders. Gemonteerd 5cm terugliggend voor een zwevend effect. De grotere panelen worden geleverd met een aluminium frame rondom het paneel, 5cm terugliggend waardoor een zwevend effect ontstaat.

 

Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van de sublimatie aluminium HD metal prints?

Door de unieke eigenschappen van de sublimatietechniek en materiaal zijn de toepassingsmogelijkheden vrijwel onbegrensd.
✔ Luxe wanddecoratie van allerhoogste kwaliteit voor zowel thuis als in uw kantooromgeving
✔ Zeer geschikt voor expositie doeleinden, het resultaat zijn afdrukken in gallery-kwaliteit.
✔ Binnen- en buitenreclame
✔ Bewegwijzering, naamborden, etc.

 

Wat zijn de eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van de natural wood ahorn panelen?

Een nieuw medium met bijzondere, kenmerkende eigenschappen. Door sublimatie van een afbeelding op de mooie structuur van ahorn ontstaat een luxe en kwalitatief hoogstaande afdruk waarbij de structuur van het ahorn paneel op een uiterst subtiele wijze door de afdruk heen schijnt. Het resultaat is een eyecatcher in elke ruimte. De gebruikte panelen zijn voorzien van een matte, hoge kwaliteit coating en zijn daardoor uitermate duurzaam, kras- en slijtvast. Door bovenstaande eigenschappen wordt de hoogst mogelijke kwaliteit behaald op hout. We gebruiken daartoe de beste panelen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Chromaluxe Logo

De waardering van afdrukkenopaluminium.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 4 reviews.