Retourneren en klachtafhandeling

Ik heb mijn pakket beschadigd ontvangen. Wat moet ik nu doen?

Op het moment dat de bezorgdienst het pakket bij u aanbiedt, bent u verplicht het pakket te controleren. Indien het pakket door de bezorgdienst dermate beschadigd wordt aangeboden dat u het idee hebt dat het product beschadigd moet zijn, adviseren wij u u het pakket dan niet in ontvangst te nemen en het direct te laten retourneren. Informeert u ons per omgaande middels een email aan klantenservice(at)proprint.online. Idem indien het pakket wel in goede staat verkeert en u constateert dat het product beschadigd is. Informeert u ons ook dan per omgaande middels een mail aan klantenservice(at)proprint.online. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wat moet ik doen als mijn bestelling niet comleet is geleverd?

Neemt u in dat geval per omgaande middels email contact op met onze klantenservice, klantenservice(at)proprint.online.

De kleuren van de afbeelding op mijn scherm komen niet overeen met de afdruk. Wat moet ik doen?

Indien de kleuren, helderheid en/of contrast niet overeenkomen met die welke u op uw beeldscherm ziet, heeft dit normaliter te maken met het feit dat het beeldscherm waarop u de foto bekijkt/bewerkt niet of niet goed is gekalibreerd. Onze procedures voorzien erin dat onze aparatuur wekelijks wordt gekalibreerd, dit om kleurafwijkingen van onze kant te kunnen uitsluiten. Graag willen wij u vragen om voordat u een foto’s upload, u deze eerst door ons laat beoordelen op eigenschappen als kleur, helderheid, contrast, scherpte.

Worden foto’s nog door u bewerkt voordat deze worden afgedruk?

Bij ons vindt geen bewerking meer plaats. Enkel het bijsnijden van een foto vind plaats op het moment dat een foto een andere beeldverhouding heeft als het medium dat is geselecteerd. Dit omdat wij standaard afdrukken zonder witrand. De beeldverhouding van uw afbeeldingen is afhankelijk van de instellingen op uw camera en daarnaast van de sensor in uw camera.

De foto oogt niet helemaal scherp. Hoe kant dit?

Op het moment dat een foto technisch perfect en voldoende groot qua pixelafmetingen wordt aangeleverd wordt deze ook haarscherp gesublimeerd op het geselecteerde product. Als er sprake is van enige onscherpte heeft dit te maken met instellingen op uw camera of de toegepaste techniek van fotograferen. Daarnaast speelt nog eenbelangrijke factor een rol bij het beoordelen van een foto. Namelijk de kijkafstand, de afstand die u inneemt tot de foto. Een vuistregel om de optimale kijkafstand te kunnen vaststellen is dat deze 3x de korte zijde van een foto bedraagt. Graag willen wij u vragen om voordat u een foto’s upload, u deze eerst door ons laat beoordelen op eigenschappen als kleur, helderheid, contrast, scherpte, afbeeldingsgrootte.

Retouren, klachten en garantie

Is de wettelijke afkoelperiode van toepassing op mijn maatwerk product?

De producten die Proprint Online vervaardigt, zijn zonder uitzondering gepersonaliseerde producten. Dus conform uw opgave individueel vervaardigd en op uw persoonlijke wensen toegesneden. Dit houdt in dat op onze producten de wettelijke afkoelingsperiode niet van toepassing is. De verkoop wordt daarmee definitief na succesvolle betaling.

Wat moet ik doen als ik een klacht kenbaar wil maken?

Op het moment dat u een klacht kenbaar wilt maken, stuurt u dan bij voorkeur een mail naar onze klantenservice, klantenservice(at)proprint.online, met een duidelijke omschrijving van de klacht. We zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om tot een oplossing te komen. Komen we niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om een eventueel geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Garantie

Wij staan voor onze producten en doen ons uiterste best om deze in topconditie aan u te leveren. Onze producten worden grondig gecontroleerd voordat deze ter verzending worden aangeboden. Toch kan het gebeuren dat een bestelling beschadigd raaakt tijdens transport of dat er iets anders gebeurd waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constantering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Niet gevonden wat u zocht?